torstai 11. huhtikuuta 2013

Uusia talttahampaita

Viikonloppuna meille muutti kolme uutta gerbiiliä. 1 Black tyttönen ja 2 burmese poikaa.  Pojat on ihan ok käsiteltävissä. Hieman viellä väriltään vaaleita, mutta ajankanssa näkee miten sävyt tummuu. Laitoin pojat tänään totutukseen Ba-rokin kanssa. Black tyttönen on hieman vielä poikas intoinen, joten meinaa ottaa äkkilähtöjä sylistä.

En nyt muista olenko täällä maininnut vielä siitä, että meille syntyi viisi poikasta. nyt poikaset ovat jo kolmeviikkoisia. Silmät on auenneet ja käsitelykin on aloitettu jo varhaisessa vaiheessa. Värit mitä nyt on luultavammin 2PEW:iä, 2 burmesea (toinen selkeästi valeampi) ja 1 uultavasti siamese. Tästä viimeisestä en vielä ole varma kun tuon väristä poikasta minulla ei ennen ole ollut, mutta seuraillaan miten väri kehittyy.
Totutuksen aikana haettiin iso risukasa.

Ruska pupunen on kotiutunut hyvin. Ja vissiin viihtyykin. Totutus meni hyvin. Alkuun juostiin ympyrää huoneessa ja Ruska piti ihme kuikutus ääntä. Pitää kyllä vieläkin välillä. Ihan kun marsu.

Ruskasta on kyllä ilmennyt huonoja puoli ja niitä nyt yritetään etikka veden kanssa poistaa. Jonkin verran on vähentänytkin varmaan tuhoja. Eli siis tyttönen käyttää tosi mallikaasti hampaita. Listoja on hieman maisteltu ja mattoa myös.
Ensimmäiset yhteis kasvikset.

Pahin mahdollinenkin meinasi käydä, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Päivän aikana puput olivat "murtautuneet" talttahampaiden huoneessa sinne nurkkaan missä huoneen ainoa sähköjohto meni lattialla. Lopputuloksen osaatte varmaan arvatakkin. Johto oli muuten syöty poikki, paitsi yksi piuha oli vielä jotenkuten ehjä joten sähköiskuja ei ollu tullu.

Mutta kaiken tämän pahan takana on pohjimmiltaan niin herttainen ja kaunis pupu tyttö, että kyllä se mun sydämmen on vienyt. :)


Näin hienosti syödään yhdessä.
Tältä päivältä, kun tein juuri suursiivouksen.

porkkanaa siivouksen jälkeen.

Näin hieno Ruska on.

Tässä näkyy hieman Ruskan pahatekoa.

1 kommentti:

Essi kirjoitti...

Aikamoinen akka toi Ruska ;)